Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag har fullt förtroende för Andnor och Kindberg

/

Annons

Utifrån den häxjakt som pågår på Östersundshems ledning och styrelse, vill jag som ledamot i denna styrelse göra ett uttalande.

Jag skulle ta samma beslut i dag som jag gjorde vid det aktuella tillfället. Varför? Det läge som vi då befann oss i, med tillströmming av människor till vår stad som inte hade något boende och som var tvunget att lösas, krävde ett tänk utanför boxarna.

Att bygga lägenheter för permanentboende skulle ta alldeles för lång tid. Av den anledningen fick styrelsen från vd ett fantastiskt innovativt förslag med attefallshusen.

Utifrån det som presenterades på styrelsemötet, och utifrån att jag har fullt förtroende för både vd och ordförande och deras kompetens och för verksamheten, och även med tanke på reglerna kring upphandling, så skulle jag ta samma beslut i dag.

Vill nu Bosse Svensson (C) driva igenom en avgång innan någon har blivit fälld sedan Konkurrensverket tittat på detta ärende, så får det stå för honom. Blir Östersundshem fällt blir det en fråga då, men vi ska då också ställa oss frågan vad som händer om vi inte blir fällda.

Debatt: Bosse Svensson: Lugna ner er och håll er till fakta (17 januari)

Jag har varit ledamot i Östersundshem i drygt ett år och har under denna tid bara goda erfarenheter av Tord som ordförande och Daniel som vd. Jag har aldrig upplevt att vi har varit oeniga i beslut, utan har vi haft frågor och funderingar har vi fått alla möjligheter att få bra svar på dessa innan beslut.

Maria Nerpin (S)

styrelseledamot Östersundshem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons