Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag kände mig tvungen att byta parti

Annons

Med ålderns rätt, och som skattebetalare i Ragunda kommun, tar jag mig friheten att ha åsikter om hur jag anser att det inte ska gå till på en arbetsplats som har som uppgift att serva innevånarna.

Jag har insett att Ragunda arbetarekommun efter 2014 års val tvingats göra "bottenskrapet" för att få en efterträdare på kommunalrådsposten, men misslyckats. Man tvingades att anställa en person, vilket i sak innebär att alla på kommunalkontoret är tjänstemän.

Den ende som har möjlighet att försöka "balansera" är oppositionsrådet. Balanserandet har av en del av tjänstemännen mötts med ogillande.

Till dessa tjänstemän vill jag säga: Jag, som under alla mina år har varit socialdemokrat, känner mig nu tvingad att byta parti. Den person som ni inte gillar (och som nu avgått) har mitt förtroende och min fullmakt att ifrågasätta, vilket i de flesta fall innebär att få del av nödvändiga handlingar.

Ingen ska framföra kritik och ifrågasätta detta så länge det sker inom lagens råmärken.

Ni som inte inser felet i ert handlande ska tänka om, ni är inte så många. Er anställning innebär att fullgöra de arbetsuppgifter som ni är anställda för att sköta och som jag betalar för vi skatten.

Om ni inte har vetskap om vilka arbetsuppgifter ni har att utföra ska ni snarast kräva dessa av kommunkansliet som rimligen har dem i något arkiv.

Sluta med den personförföljelse ni har bedrivit, sköt era åligganden och gå till ert skyddsombud om det skulle knipa.

Till kommunfullmäktiges ordförande Jim Salomonsson: Du som är ytterst ansvarig arbetsgivare, se till att de anställda utan personangrepp utför sina åtaganden.

Om det inte går att få ordning finns nog ingen annan lösning än att söka sammanslagning med annan kommun.

Eugen Danielsson

före detta socialdemokrat, numera AfR

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons