Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag väljer Birsta i stället för trafikkaoset i Lillänge

/

Annons

Handen på hjärtat: Hur många svär ve och förbannelse över trafiken i Lillänge/Odenskog?

För tio år sedan öppnade handeln i Lillänge, man har byggt lador, fått dit bland annat Jula.

Samtidigt har man byggt en fotbollsarena på Stadsdel Norr, flera fina lägenheter, en skrapa efter Fagerbacken och nu bygger man expressvägar för cyklar. Man har även gett Östersund en massa fina rondeller, tänka sig så fint.

Däremot så är det fortfarande, efter mer än tio år, samma helvetiska kaos i Lillänge. En genomfartsväg där lastbilar och arbetspendlare ska trängas med mobilpratande bilförare utan blinkers.

I lika många år skyller Östersunds politiker ifrån sig när det gäller trafiken och säger att det är under utredning. Men seriöst; det gick fortare att bygga rondeller än att lösa Lillänge.

Det känns som om era politiker, som ni valt i Östersund, fullständigt skiter i trafiken i Lillänge. Det har inte hänt ett skvatt på tio år, och snart öppnar fler butiker där. Fortfarande är det endast två vägar som ska svälja trafiken; Fagerbacken och Odenskogsvägen. Det är allt som finns.

Politikerna är mer måna om cityhandeln och att få bort bilarna från city, vilket de lyckats med, för det går knappt att köra i Östersund numera.

Efter tio år med dessa köer kan jag bara tacka för mig – Lillänge, nu slutar jag att handla i butikerna, för kommer man "fel” tid får man vänta i kö.

Jag är bara arbetspendlare, shoppingen får vara för min del. Det får bli Birsta i stället.

Uffe A

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons