Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag vill inte betala för förbifart Brunflo

Annons

Den nya skattehöjarpolitiken är skadlig för Sverige i allmänhet och för Brunflo i synnerhet.

Jag kan inte förstå varför jag ska vara med på att betala för vägprojekt som förstör miljön i min hembygd. Den nya E14 runt Brunflo är ett mycket dåligt projekt. En lång och krokig omväg som går över en mycket hög höjd.

LÄS MER: Nu har Trafikverket bestämt sig om förbifart Brunflo – här vill de att den ska gå (14 december)

Trafikverket nämner ett alternativ som kallas 0+. Det ger intrycket att befintliga vägen ska rätas, snyggas till, förses med påfartsramper med mera.

Jag har hela hösten försökt kontakta Trafikverket, för jag vill se kartor på alternativ 0+, men jag får inga svar. Jag tror inte det har tagits fram några underlag på alternativ 0+, det verkar inte så.

Jag får intrycket att Trafikverket tycker det är mycket roligare att bygga nya vägar än att underhålla gamla. Priset som Trafikverket betalar för att ta ny mark i anspråk är ändå i princip noll och ingenting.

Förslaget är illa genomtänkt, för söder om Brunflo ska max tillåten hastighet sänkas både på E45 och E14. Totalt sett kommer de två vägarna E14 och E45 inte att bli snabbare i framtiden.

Den långa och branta backen upp till Vamsta är så stor, att man undrar hur många fordon det egentligen är som orkar med att hålla en hastighet av 100 km/h.

Jag vill inte att mina skattepengar ska gå till projekt som förstör miljön. Hur ska man göra? Var överklagar man? Eller är det bara helt enkelt att sluta betala skatt, så staten får sin i kassan?

Besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons