Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jakten fortsätter på oss svaga

Annons

Sjuktalen måste pressas ned ännu mer. Regeringen är för passiv, säger Försäkringskassans chef för sjukförsäkringar, Lars-Åke Brattlund. Skattemedel har spenderats i onödan på människor som inte nödvändigtvis är sjuka.

Det måste även bli möjligt att stänga av oseriösa läkare som skriver ut sjukintyg på löpande band. De gör samhället en otjänst om de sjukskriver människor som är friska, menar Lars-Åke Brattlund.

Där hör ni läkare, lyssna på Lars-Åke Brattlund, han kan och vet allt om sjukdomar, precis som handläggare på Försäkringskassan.

Jakten fortsätter på oss svaga i samhället medan politiker och andra höga tjänstemän festar, reser, super upp miljardbelopp årligen utan att det berör dem.

Sjukförsäkringen gick med överskott ända tills Alliansen kom till makten 2006. Då ville man sänka skatterna och i sjukförsäkringen hittade man pengarna till jobbskatteavdragen.

Det finns uträkningar på att Anders Borg under 2006– 2014 tog 314 miljarder kronor från sjukförsäkringen till jobbskatteavdragen, och det får vi svaga i samhället lida för nu!

Fattiggjord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons