Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Konstiga löften utan beslut

/

Annons

Det är tur att det finns en socialdemokratisk opposition i Stugun.

Lennart Skoog har 2015 skriftligen framfört önskemål om upprustning av Bergegården och ville under hösten 2015 ”sätta spaden i marken.

Varför går du ut nu Jonas, och säger att nu har vi (S) bestämt oss, men det finns inget beslut, ingen finansiering, ingen driftskalkyl? Finns det ritningar? Någon upphandling ingår inte i 2017 års investeringsplan som beslutades för två månader sedan!

Insändare: S bygger Ragunda starkare (27 januari)

Inget avtal fanns med Migrationsverket om att uppföra tolv lägenheter i Stugun, men du uttalade du dig i ÖP (hösten 2016) att kommunen ändå skulle bygga tolv lägenheter. Något beslut fanns inte men du lovade.

För mig känns det konstigt att man kan lova något innan det finns beslut. Jag är inte motståndare till att göra investeringar på Bergegården eller bygga ut bredband, men jag kräver att det ska finnas beslut och underlag till beslut.

För de tolv lägenheterna i Stugun har jag ingen aning om för vem de är till för. Finns det en driftkalkyl? Hur stor är efterfrågan? Vad är investeringskostnaden?

Bredbandsutbyggnaden – ska den vara självfinansierad? Hur ser finansieringen ut? Det finns en avskrivningsplan på 30 år. Det är bara att hoppas att all teknikutveckling står still under 30 år.

Gisselgårdsskolans nyttjande är positivt. Skolan tillhör en donationsfond och består bland annat av två fastigheter varav en ägs av kyrkan!

Kan man lita på kommunalrådet Anderssons löften och hur länge måste man vänta?

Gunnar Klint

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons