Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kör inte ned vår skog med skotrar!

Annons

Alltför många skoterförare kör utanför skoterlederna, och det är ett stort problem. Vi är många skogsägare som har fått våra planteringar förstörda av ovarsamma förare.

Det finns en utspridd uppfattning att skoterkörning i skogen omfattas av allemansrätten, men så är det inte. Det är till exempel förbjudet att köra över skogsplanteringar eller i ungskog som är lägre än två meter över snötäcket.

I vårt område händer det varje år att skogsägare upptäcker att någon har kört skoter på den mark där de har planterat tall eller gran. De förstörs när man kör snöskoter över dem.

För oss små privata skogsägare är det både dyrbart och tråkigt. Vi har ju planterat skogen för att den ska växa upp, inte bli nerkörd av skotrar!

Nu är skotersäsongen här igen och vi förstår er som längtar ut i skogen och att ni vill använda skoter. Men vi vädjar till er att ta hänsyn i naturen! Information om vad som gäller finns att ta del av på Nationella snöskoterrådets hemsida.

Vi som är skogsägare samverkar gärna med skoterklubbar och andra för att anlägga skoterleder. Skoteråkare som håller sig till leder – och reglerna i övrigt – är varmt välkomna ut i våra skogar!

Skogsägare och förtroendevalda i skogsägarföreningen Norrskog, Krokoms skogsbruksområde: Daniel Isvén, Frösön, Jeanette Olovsson, Föllinge, Magnus Magnusson, Krokom, Ola Holm, Krokom, Per-Olof Hermansson, Trångsviken, Sven Ålund, Offerdal, Örjan Ernehed, Offerdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons