Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kraftfullt engagemang väcker hopp för Region JH

Annons

Jag har besökt Storsjöteatern ett antal gånger för att uppleva skön avkoppling och njuta av olika evenemang.

Lördagen 12 november hade jag förmånen att få ta del av den medborgardialog angående regionförstoring som anordnats av föreningen Hela Sverige ska leva.

Jag gick därifrån med en stark känsla av att det finns hopp och framtidstro för Region JH.

Anna Olofsson Frestadius, Kristina Ernehed med flera stiger fram och visar med stark övertygelse och självförtroende att vi vill vara med och forma en framtid som är till för oss. Vi accepterar inte att våra villkor ensidigt ska bestämmas av krafter utifrån.

Olle Schubert manövrerade på ett skickligt sätt diskussionerna och inläggen, och jag gick från medborgardialogen med en känsla av hopp. Nu bryter vi mönstret och ger utrymme för nya och yngre krafter, som vågar stå upp för egna känslor och värderingar.

LÄS MER: Debatt i Östersund om storregion – Kristina Ernehed: ”Jag tycker att jag har lärt mig jättemycket” (13 november)

Anna Olofsson Frestadius hoppar av som ordförande för Hela Sverige ska leva: ”Debattklimatet är för hårt” (14 november)

Det kraftfulla engagemang som visats genom Folkinitiativet för en folkomröstning med Mattias Warg som fanbärare är en bekräftelse på att medborgarna kräver delaktighet och att det politiska etablissemanget är skyldigt att värna de demokratiska rättigheterna.

Näringslivet i länet har tidigt visat tilltro till framtiden för Jämtlands län. Glädjande nog är alla oppositionspartier också delaktiga i den starka folkrörelse som finns i länet.

Nils Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons