Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Krokom behöver en kulturhall

Annons

Krokoms slogan "Vi gör plats för växtkraft" är inspirerande och storslagen. Vi känner dock inte att Krokoms kommun har växt i kostymen som slogan faktiskt ger uttryck för. Vi ser dock potentialen i kommunen och att det finns stort utrymme att fylla kostymen.

David Grahn Hellberg och Niclas Höglund har lämnat in ett gemensamt medborgarförslag där de ger uttryck för en del av deras vision för Krokom; en kulturhall som lyser upp Krokoms samhälle och skapar ett landmärke för kommunen.

En kulturhall skulle skapa många nya möjligheter och lösa många frågetecken som bland annat Krokoms byförening har lyft upp, om avsaknad av ungdomsgård och Rädda Barnens önskemål om skaparverkstad för äldre. Dessutom, som det står i medborgarförslaget, skapas fräscha lokaler för kulturskolan och utrymmen för utställningar där några av Krokoms samlingar och nutida konstverk kan skyltas.  

Några trodde att Magneten i centrala Krokom skulle kunna erbjuda några av de ovan nämnda förslagen, men det blev i stället en samlingslokal med integrerat kafé och bibliotek.

Magneten är ett fantastiskt initiativ och mycket trevligt att besöka, men ska inte förväxlas med vad en kulturhall kan erbjuda och sätta avtryck.

Krokom ska vara en plats för växkraft. Ger Krokoms kommun utrymme för visioner att växa? Det blir upp till bevis för kommunfullmäktige om man vågar stötta visioner i kommunen.

 Vi kommer att följa utvecklingen för Krokoms kommun, komma med fler inspel och ta ansvar.

Jämtlands Väl Krokom

det nya lokala partiet i kommunen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons