Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Lägg ned förbifart Brunflo!

Annons

Insändarna haglar in i protest mot det vansinniga alternativet förbifart Brunflo.

Protesterna är i dag mer motiverade än någonsin! När projektet inleddes för 100 år sedan, var det ingen som visste något om klimathotet. Beslutet togs långt innan Parisavtalet. I dag kan ingen politiker säga att de inte fått information om allvaret i denna fråga. Forskarna är tydliga i sin varning om klimatkatastrofen som väntar.

Det kräver också konkret handling och omprövning av gamla vägprojekt. Ett sådant gammalt projekt är förbifart Brunflo, ett av Trafikverkets mest skandalösa projekt.

Trafiken är ett av Sveriges största klimatproblem. Trafikverket har visat att biltrafiken måste minska för att klara klimatmålen. Trots detta fortsätter dårskapen med förbifart Brunflo.

Här ska minst en halv miljard kronor slösas bort. Man väljer att satsa skattepengar på ett jättedåligt alternativ, en väg som blir längre och kommer att öka utsläppen.

Lägg ner förbifartsprojektet och lägg pengar på genomfart, tåg och kollektivtrafik i stället.

Ompröva beslutet nu! De flesta medborgarna förstår problemen med ökade utsläpp, vi får hoppas att majoriteten i Östersunds kommun också förstår. Bygg om vägen genom Brunflo i stället.

Läs fler artiklar om förbifart Brunflo

Hoppfull

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons