Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Lärarlönelyftet är ett skämt

Annons

Lärarlönelyftet är ett skämt – vi är två tredjedelar som inte får ett öre av pengarna fast vi uppfyller kravspecifikationen.

Om vi inte är kvalificerade att ta del av löneökningen, har vi då inte gjort vårt jobb? Uppfyller vi inte arbetsgivarens villkor? I sådant fall borde vi ju varslas eller få en varning om arbetsvägran.

För att inte tala om den käftsmäll som brevet som vår förvaltningschef har skrivit, att vi ska vara så stolta, även vi som inte fått del av lönelyftet.

Hur facket och arbetsgivaren ska övertyga oss om att stanna kvar, det kan de fundera över och jag hoppas att de är nöjda med resultatet.

Hur många vill rekommendera en arbetsgivare som ser ner på oss och att det arbete vi gör i klassrummet inte räknas? Varför ska jag ännu en gång försöka argumentera att jag är värd högre lön när det aldrig ger resultat?

Det känns som att det bara är vissa som får ta del av löneökningarna. I löneöversynen för 2017 är det åter förskollärare och fritidspedagoger som kommunen ska satsa på. Vi som är lärare i årskurserna 1–5 har knappt sett en satsning på 15 år.

I min enfald trodde jag att jag skulle få en del av lärarlönelyftet då jag arbetar med de yngre barnen i skolan och det sägs att vi är viktiga, då vi arbetar mycket med elevernas läsning, skrivning och matematik.

Hittills har inte arbetsgivarna visat det med löneökningar. Facket lyser med sin frånvaro och slåss inte för oss som arbetar i årskurserna 1–5.

Trött frustrerad lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons