Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Låt sysslolösa flyktingar få jobba

Annons

För några år sedan ställde kommunen i ordning en tallpark i skogsområdet mellan Eriksbergsvägen och ÖSK elljusspår.

Det är förresten här som kommunen lovat att sälja mark, för att Mathias Fredriksson ska få exploatera marken och bygga någon form av radhus till förfång för allmänheten, och inte minst de förskolor som i dag har glädje av denna skogspark.

Ett upprop gick ut till de närboende att 6 maj skulle vi försöka städa upp i parken, där kommunens insats på slutet varit ganska halvhjärtad.

Ett 20-tal arbetsglada grannar anslöt och på bara två timmar samlades denna stora hög ihop med bara handkraft. Säkert var hälften av arbetsstyrkan pensionärer.

Då slog oss tanken att fortfarande finns i våra flyktingläger i närområdet en ansenlig potentiell arbetskraft, som snarast sitter av sin tid och är uttråkad över att sakna sysselsättning.

Varför erbjuder kommunen inte dessa människor ett alternativ? Tänk så mycket liknande städarbete som finns inom kommunen. Vad som krävs är ett par arbetsledare och transporter till och från flyktingförläggningen, samt en plan för vilka områden som ska städas av.

Tycker att det är synnerligen tafatt av kommunen att inte ta hand om arbetskraft som finns och som redan är betald av Migrationsverket.

Det goda med ett sådant initiativ vore också att flyktingarna ser att vårt samhälle kan ställa lite motkrav, när vi i övrigt så generöst tar hand om dem.

Sten Bredberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons