Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Lits sporthall måste renoveras!

Annons

Nu sjuder det av ilska i Litsområdet med omnejd över hur skattemedlen fördelas i Östersunds kommun.

I Östersund har man satsat mycket på fina och bra anläggningar som Jämtkraft Arena, Sporthallen, Skidstadion och Östersund Arena.

Men i Lit har vi en vattensjuk fotbollsplan på Hårkmon vars dränering kräver omedelbara åtgärder så snart snön är borta. Planen går inte att använda förrän i mitten av juli månad.

En fotbollsplan intill före detta återvinningsstationen i Söre, Lit, som entusiastiska föräldrar har byggt, är nu är hotad efter okunniga politiska beslut och tilltänkta felplacerade Attefallshus som har retat upp en hel bygd.

Känsla och kunnande saknas verkligen i detta ärende, men förhoppningsvis spikar länsstyrelsen igen locket på denna okunnighet.

Den 27 november 1967 invigdes Lits Sporthall och året efter Östersunds Sporhall som nu har byggts ut på ett ändamålsenligt och bra sätt.

Nu är det hög tid att också Lits Sporthall får en rejäl genomgång – jag ser fram emot en återinvigning 27 november 2018 på 51-årsdagen.

Sporthallen, som har 100-procentig beläggning under skolterminerna, är helt naturligt sliten, och i kommunens budget för 2018 ska medel avsättas för en omfattande renovering som inkluderar omklädnings- och duschutrymmen samt simbassäng.

IFK Lit och Lits gymnastikklubb har anor sedan 1918 och 1933.

Befolkningen i Lit- och Häggenåsområdet är nu på hugget, för det krävs handfasta, synbara åtgärder även i den norra kommundelen. Vi ser fram mot en positiv dialog med beslutsfattare och tjänstemän inom kommunen.

Sture Björch

samordnare för Litsbadarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons