Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Många far illa av alkoholen

Annons

Jag tycker att socialnämnden, innan sitt beslut om utökat serveringstillstånd i Östersund, ska ta en extra tankeställande angående den mörka sidan av alkoholen som många i vårt samhälle far illa av.

Det är inte bara den enskilda individen som konsumerar alkohol som blir påverkad av dennes handlingar. En studie av Nordens Välfärdscenter (2016) visar att var fjärde person har upplevt någon form av skada av andras drickande och drygt 385 000 barn lever i familjer där någon eller båda av föräldrarna har en riskkonsumtion av alkohol.

LÄS MER: Miljö- och samhällsnämnden positiv till längre öppettider på krogen (14 december)

Hur kommer ett utökad serveringstillstånd minska den problematik som vi redan står inför, med barn som far illa, kvinnomisshandel, trafikonykterhet, vandalisering och så vidare? Där alkohol är inblandat majoriteten av gångerna.

Att andra städers våld har minskad på grund av utökade öppettider på krogen kan inte vara annat än tillfälligheter, enligt min åsikt.

Jag har svårt att tro att de extra skatteintäkter som kommer in, och det "lyft” som Mathias Madsen tror att Östersund kommer få i och med en timmes extra öppet, kommer att kompensera de extra kostnader som det skulle medföra staden.

Eftersom jag inte ser att våldet skulle minska så är där en extrem hög kostnad, samtidigt som lokalbefolkningen och turisterna lär bli störda.

En hotellnatt och ett besök i Östersund innebär inte alkoholkonsumtion för alla. Hälsa och friluftsliv är en trendigare reseanledning än att sitta på krogen till klockan 03.

Saara Koponen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons