Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Några av alla svar på insändaren om att läkare duperas till att sjukskriva dem som inte vill jobba

Annons

Signaturen "Magda" har fått många svar på sin insändare. Här följer en rad av dem:

Insändare: Folk som inte vill jobba duperar distriktsläkarna (7 december)

Att läsa Magdas inlägg om att ska sluta sjukskriva gör mig både ledsen och upprörd. Det finns säkert enstaka personer som inte vill jobba och därför söker sjukskrivning. Absolut. Men den övervägande andelen sjukskrivna vill nog tillbaka till arbetet så fort som möjligt.

Många personer som skulle göra vad som helst för att bli frisk får lägga all sin kraft till att bråka med Försäkringskassan. Kraft och energi som egentligen skulle behöva läggas på att bli just frisk.

Men kassans huvuduppgift verkar vara att söka kryphål i läkarintygen. Och finns inget kryphål så kör kassan över läkarens bedömning. Och de som blir lidande är patienten och andra patienter. Bedrövligt!

Jag är själv långtidssjukskriven så jag vet vad jag pratar om. Att må uselt och dessutom måste oroa sig över ekonomin är en dålig kombination. Att kassan gång på gång hotar med att dra in olika ersättningar, skjuter bara tillfrisknande framåt i tiden och skapar onödigt lidande för patienten.

Så min vädjan till Försäkringskassan är: Godkänn fler läkarintyg! Sluta jävlas med dem som redan är sjuka. Det skulle tidigarelägga en hel del sjukas tillfrisknande.

Det skulle också korta väntetiden till läkarbesöken avsevärt då läkaren inte behöver lägga onödig tid på att omformulera läkarintygen. Lite empatiutbildning skulle heller inte skada.

Rob

- - - - -

Magda, du kan med nöje få byta med mig och alla andra sjuka som inte kan jobba och inte lurar våra läkare! Du kan få den sjukpenning som jag har nu och tre år bakåt: 0 kronor i månaden. Vi är nog uppe nu i 0,5 miljoner netto som jag inte fått.

Du kan få våra smärtor och vårt lidande och jag skulle med nöje byta med dig och din säkert feta lön! Du skulle få byta yrke ett tag och kanske vara distriktsläkare också med den press som Försäkringskassan sätter på dem och försöker köra över allt som en läkare gör och säger.

Du kan inte tala för oss sjuka, du kan stänga din dörr och gå tillbaka till din chefsposition! Sluta klaga på läkarna!

Lintott

- - - - -

En allvetande chef, Magda, har uttalats sig om fusket inom sjukvården. En läkare har en större kunskap om vad som gör att någon inte orkar vara på sin arbetsplats. Att kategoriskt påstå att läkarna är manipulerade visar att det finns stora brister i ledarskapet.

Läkaren är till för att se människan bakom en sjukdom som inte en chef har någon kunskap om. En chef har som uppgift att leda och fördela arbetsuppgifter, inte bedöma en arbetstagares arbetsförmåga. Den uppgiften är läkarens.

Magda har tydligen förmågan att uttolka medarbetares fysiska och psykiska ohälsa. Sådana chefer finns det en uppsjö av, till men för alla anställda. Att Försäkringskassans byråkrater också anser sig ha den kunskapen är ett av arbetstagarnas största problem i dag.

All heder åt läkaren Margaretha Lööf-Johanson i Brunflo som ryter till. Hoppas att Magda får fortsätta att vara frisk fram till sitt frånfälle.

GF

- - - - -

Svar till Magda som tydligen inte törs ställa upp med namn. Att komma med sådana beskyllningar utan att kunna stå för dem skulle egentligen inte ens behöva bemötas. Men nu är det ju så funtat i samhället att den som skriker mest hörs mest. Även tomma tunnor skramlar mest. Kom med konkreta exempel innan du anklagar en hel yrkeskår!

Mats Hemmingsson

- - - - -

Uppenbarligen har ett stort misstag begåtts när du fick ditt chefsjobb. Du saknar helt uppenbart inlevelse, empati och förståelse för sjuka människor.

Med din inställning kanske det inte är så konstigt att din personal blir sjuk och tröttnar, på att inte bli sedda eller hörda. Du verkar inte alls vara delaktig i den dagliga omvårdnaden av patienter eller intresserad av den, annars skulle du inte säga att det finns inga lyft idag inom vården.

Eva

- - - - -

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons