Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Ny vindkraftspark i Ragunda gör mig besviken

Annons

Jag är så besviken på Ragundas politiker som har sagt ja till ännu en stor vindkraftspark på SCA:s marker, denna gång i Stuguns närområde.

Det är svårt att förstå etableringen med tanke på människors missnöje och hur dåligt de boende mår vid redan uppförda vindkraftsparker i kommunen.

Man lär ju vara sig själv närmast, och jag är väldigt ledsen över de planerade snurrorna i skogarna där jag brukar vistas.

Nu tänker jag inte bara på mig själv utan även på alla som väljer att bo i denna kommun med den höga skatten. Som gör det för naturen, lugnet och friluftslivet. 

Vid en etablering lockas det förstås med arbetstillfällen, och vi har duktiga entreprenörer och maskinförare i bygden. Många av dem är även jägare och naturmänniskor. Kanske är det viktigare för dem att få utföra sina intressen i skog och mark än att bli erbjuden ett tidsbegränsat arbete.

Jag tänker även på samerna och deras kamp för vinterbetet.

För mig är det viktigt att leva i samklang med naturen, och att allt är i balans. Det gäller även balansen mellan stad och landsbygd. Jag är så trött på att vår natur ska vara en resursbank.

Det är naturligtvis positivt med förnyelsebar energi, men allt måste vara med måtta. Vår kommun behöver inte ha dåligt samvete över bidraget till elproduktionen.

Undrar om alla i bygden förstår hur drastiskt landskapsbilden kan komma att förändras? Undrar också vad som händer om parkerna säljs och blir utlandsägda?

Funderingarna är många. Jag förmodar att SCA utlovar stora pengar i återbäring, och inte enbart arbetstillfällen. Fast i min värld kan inga pengar i världen ersätta en rofylld miljö, så därför trivs jag bra här än så länge och väljer att betala den höga skatten.

Snurrigt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons