Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Odenvallen och det efterlängtade konstgräset

/

Annons

Östersund växer så det knakar och det är glädjande. Här byggs nya bostäder i stadsdelarna på norr, väst, öst och syd. Östersund ska dessutom förtätas enligt politikerna. I sammanhanget glöms det då bort var våra yngre och äldre medborgare samt nyanlända med spring i benen skall kunna spontanidrotta någonstans centralt.

En centralt placerad spontanidrottsplats med konstgräs som det är lätt att ta sig till saknas nämligen. Alla befintliga idrottsplatser som finns ligger nämligen långt utanför centrala Östersund och ingen av dessa är heller avsedda för spontanidrottande.

Här har flera idrottsförbund med regeringen i spetsen klart basunerat ut att kommunerna måste ta krafttag för att stimulera integration genom idrott. Odenvallen är då den idrottsplats som ligger centralast, och som oftast kan nås till fots eller cykel av många.

Släng ut en boll på en konstgräsplan så är det garanterat snart full fart med springande och lekande ungdomar om det så gäller fotboll, brännboll, landbandy eller annan bollsport. Flertalet busslinjer går förbi Odenvallen dessutom.

Närheten till campingen som efterfrågat lekytor för sina gäster och det flitigt utnyttjade tennisbanorna och Storsjöbadet intill Odenvallen kompletterar för ett livfullt område med lekande ungdomar. Samtidigt får då också Storsjöcupen sin efterlängtade konstgräsplan på köpet.

Rollox

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons