Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Överkalkyl för Inlandsbanan?

/

Annons

Jag tycker det är viktigt att projekt finns och speciellt när det gynnar turism till länet.

Men man blir lite nyfiken på hur kalkylerna ser ut när man räknar på ett projekt som Inlandsbanan – att man får ett avbräck på pengar från Region Jämtland Härjedalen med 2,4 miljoner inte verkar spela någon roll, nu är det bara att köra ...

Gjorde man en överkalkyl i början? Måste man inte vara lika affärsmässig när det gäller projekt som den privata sektorn behöver vara när de ska investera? Man kan ju bara tänka sig en privat aktör sitta på banken och få avslag på 2,4 miljoner. Då är det nog inte bara att köra.

Inlandsbanan fick priset för Årets turismföretagare på Guldgalan: ”Priset går till ett företag/organisation inom besöksnäringen som med stöd av ett tydligt hållbarhetsarbete (ekonomiskt, socialt och ekologiskt) nått betydande marknadsframgångar och/eller tagit andra avgörande steg i sitt utvecklingsarbete. Företaget/organisationen ska också vara ansvarstagande och lönsamt”.

Det känns inte som årets pristagare uppfyller alla kriterier. Kanske är det ett pris från Guldgalan som hör till klubben för inbördes beundran. Man hoppas att övriga nominerade företag forsätter att satsa från egna kapital i vårt län.

Guldgalan är en fantastisk och nödvändig tillställning – jag tycker bara att man ska göra bra och smarta bedömningar gällande nominerade och vinnare. Ett viktigt arbete som ska stärka och motivera aktörer i länet.

UC

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons