Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Polisen måste vara synligare i trafiken

Annons

Vi har i dagarna kunnat läsa, avseende polisens verksamhet, att för åren 2013–2016, perioden januari–september, har antalet utdelade hastighetsböter och utförda alkoholkontroller mer än halverats. Exempelvis en miljon färre nykterhetskontroller i år jämfört med 2013, samtidigt som trafiken ökar kraftigt.

Orsakerna är för få poliser ute på vägarna. Många nya poliser behövs. Många poliser lämnar också yrket utifrån den nya organisationen och att man känner sig otillräckliga att utföra sitt uppdrag utifrån många nya arbetsuppgifter.

Antalet poliser som jobbar med trafikkontroller måste självklart öka dramatiskt annars är risken att trafiken blir laglös.

Det är inte svårt att se att trafiken numera är betydligt aggressivare än tidigare. Nya bilar med starka motorer ökar kraftigt och därmed blir hastigheten ofta långt över det tillåtna.

Helt klart är att polisen måste vara betydligt synligare ute i trafiken vilket också har en dämpande effekt.

En prioritering på kraftigt ökade hastighets- och nykterhetskontoller är ett måste. Dessa insatser minskar både antalet skadade och räddar liv. Detta arbete måste påbörjas nu!

Rolf G. Swedbergh

Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons