Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Posk: Håll partipolitiken utanför kyrkan

Annons

Svenska kyrkan är öppen för alla som vill tillhöra den, stödja och delta i dess verksamhet.

Kyrkan har ett rikt utbud av verksamheter som riktar sig till alla åldrar; inte minst genom gudstjänster och i sin omfattande kör- och musikverksamhet är kyrkan en betydande kulturbärare.

Det är naturligt att de som har ett aktivt engagemang i kyrkan även finns med och kan påverka de demokratiska besluten i organisationen.

Företrädare för olika politiska partier vill påverka kyrkans inriktning utifrån sina politiska program. Flera av de kandidater som finns på de partiernas listor har inget större engagemang i den kyrkliga verksamheten utan ställer framför allt upp i valet för att stärka sitt partis politiska inflytande över den kyrkliga organisationen.

Detta är uppenbart inte minst i årets kyrkoval där Sverigedemokraterna utifrån sina värderingar mycket aktivt går in för att öka sitt politiska inflytande i Svenska kyrkan.

Posk, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, finns med i årets val till kyrkofullmäktige i Östersunds församling. Vi vill som aktiva i det kyrkliga arbetet, ta ansvar som förtroendevalda utan att vara bundna till något politiskt parti.

Posk är den största demokratiska organisationen i Svenska kyrkan som finns med i kyrkovalet utan att vara bundet till något allmänpolitiskt parti.

En fri kristen kyrka får större trovärdighet när den bärs upp av engagerade förtroendevalda och där det partipolitiska inflytandet hålls utanför.

Ingrid Ringqvist, Håkan Nilsson, Göte Hellzén, Hans-Olof Nylén, Mats Axelsson, Clara Witthoff, Christer Pettersson

kandidater för kyrkofullmäktige i Östersunds församling

Joakim Johansson

kandidat för Posk i kyrkomötet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons