Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Postnord har misslyckats med sitt uppdrag

Annons

För några år sedan fick någon för sig att alla postlådenummer skulle bytas ut mot slumpmässiga, tresiffriga i stället för de i nummerordning, fyrsiffriga som vi då hade.

Problemen lät, föga förvånande, inte vänta på sig, vilket visade sig i utebliven post samt fel post i fel lådor.

Tidigare var mitt fyrsiffriga nummer unikt för postadressen, medan mitt nya tresiffriga förekommer åtminstone tre gånger längs en sträcka av endast sex kilometer, dock i kombination med olika bynamn.

Problemet är inte unikt för just mitt postnummer utan förekommer även på andra orter.

Hur postsorteringen går till nuförtiden vet jag inte, men man bryr sig i alla fall inte om vilket efternamn eller bynamn som står som postmottagare. Andersson, Pettersson eller Lundström tycks inte spela någon roll. Inte heller om det står Ettbyn, Tvåbyn eller Trebyn, bara det tresiffriga numret stämmer så åker posten i lådan.

Utöver att få andras post i min låda så har jag vid ett par tillfällen även drabbats av inkassokostnader för egen utebliven post, då allt fler företag och myndigheter har upphört att skicka ut påminnelse.

Inom kort kommer även vårt postnummer att ersättas med ett helt nytt och ännu mer strul lär vara att vänta. Uttrycket "som ett brev på posten” har fullständigt tappat sin betydelse.

Magnus Gustaphsson

Häljesund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons