Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Prata mer om psykisk ohälsa

Annons

Att det är så tabubelagt med psykisk ohälsa är för mig helt ofattbart. Att ha psykiska besvär som ångest och depression är inte socialt acceptabelt i vårt samhälle, trots att en så pass stor del av befolkningen lider av det.

Det finns studier som visar att cirka 25 procent av svenska kvinnor och 15 procent av männen har psykiatriska besvär som till exempel oro eller ångest. Det motsvarar runt 1,4 miljoner människor.

Både arbetsgivare, kollegor, familj och vänner har svårt att hantera det faktum att en individ i deras närhet kan ha psykiska bekymmer.

Jag tror att detta främst beror på okunskap. Okunskap hur man ska hantera situationen och vad som förväntas av de människor som är runt omkring individen, och likaså hur individen själv ska handskas med sin oro, stress, ångest, depression eller vad som än gör att individen mår dåligt.

Vi behöver prata mer om psykisk ohälsa, ta upp det i skolorna, prata mer om det på jobben, helt enkelt ta fram det ur mörkret och möta den rädsla och okunnighet som finns kring psykisk ohälsa.

T

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons