Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Prioritera skidspåren till Odensala

/

Annons

Vintern närmar sig med stormsteg och jag längtar tills att jag får plocka fram skidorna. Jag är lycklig för att jag bor i Östersund med, överlag, så fina (och många) skidspår och vill börja med att tacka för det. Tyvärr så har jag under senare år märkt att kvaliteten på skidspåren i Odensala/Torvalla har blivit sämre och sämre. Visst vi har haft några dåliga vintrar men jag tror inte att det är hela förklaringen. Som det är nu kan man få pulsa genom djupsnö i spåren upp till efter man passerat E 14 och därefter mötas av himmelskt fina skidspår, och jag tror inte att E14 styr vart snön hamnar.

Anledningen verkar vara E 14, ja eller rättare sagt att man inte tar sig under E 14 med pistmaskinerna. För några år sedan så gick en slinga av Spikbodarnas 15-kilometerspår söder om E 14. Man körde då med pistmaskinen, som jag uppfattar det, under E14 på ett annat ställe och man kunde i samma veva även pista elljusspåret ner till Torvalla.

Som man upplever det under de senaste åren så prioriteras alla skidspår vid skidstadion, Torråsen och Spikbodarna före elljusspåret i Odensala. För oss medelålders gubbar med bil så är det ju inga problem att sätta sig i bilen, men jag tror att det är negativt för skidåkningen sett till bredden. Jag förstår att man vill prioritera skidspåren vid skidstadion men jag tycker att man sedan borde lägga prioriteringen på elljusspåret från skidstadion bort hela vägen till Odensala högre på prioriteringslistan när nu snön anländer.

Hoppas på snö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons