Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: PRO: Bra att pensionerna ses över

/

Annons

Regeringen har meddelat att man avser att ändra på pensionärernas villkor avseende bland annat skatt och bostadstillägg.

Det är sannerligen på tiden att man vidtar seriösa åtgärder. Pensionssystemets olika delar har i stora drag inneburit att vårt land glider isär på ett dramatiskt sätt. Inte minst gäller detta kvinnor och anställda i offentlig sektor.

Pensionärsorganisationerna har tillsammans och var för sig under lång tid på olika sätt arbetat för en förändring. Inom PRO, som i år fyller 75 år, var en översyn av pensionen redan från början en av de viktigaste frågor man drev 1942 i Malmö.

I dag gläds vi naturligtvis över nya ekonomiska insatser för våra medlemmar. Men vi gläds också över att gemensamma engagemang leder till resultat. I dag finns ju ett rätt allmänt intryck att det är meningslöst att försöka påverka, men dagens besked talar för att det är möjligt.

Förutom att det blir lättnader för dagens pensionärer, ska vi också komma ihåg att frågan om pensionssystemet i än högre grad kommer att gälla dem som går i pension om 10–15 år; inte minst kvinnor.

Leif Persson

ordförande PRO Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons