Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Regionen måste tala om vad man vill med järnvägen

Annons

Robert Uitto! Med anledning av artikeln, som du medundertecknat ( "Bygg ut järnvägen i de fem nordligaste länen" , 9 augusti), ställde Nils Eriksson, Kjell-Ove Wiklund och Gunnar Ageskär några frågor till dig ("Uitto (S) sviker den egna regionens behov av tågtrafik", 25 augusti).

Den 31 augusti skriver Ostkustbanans vd Ingela Bendrot att Region Jämtland-Härjedalen tjänar på ett dubbelspår längs kusten.

Debatt: Fler turister kan ta tåget till Jämtland med dubbelspår längs kusten (30 augusti)

Vi är fler än de tre frågeställarna som vill ha svar från dig, Robert Uitto. Vi vill veta var regionstyrelsen står i denna för vårt område så centrala fråga.

Vi stöder en fortsatt utbyggnad med dubbelspår längs Norrlandskusten. Jag anser samtidigt att det inte är frågan om antingen eller.

En snabb tågförbindelse Stockholm–Östersund via Bollnäs–Ljusdal är klart fördelaktigare för vårt område än en förbindelse via Sundsvall. Det alternativet innebär dessutom stora problem sträckan Sundsvall–Ånge.

För oss jämtar och härjedalingar bör det, enligt min mening, vara klart intressantare med en västlig lösning. Målsättningen bör vara ett förverkligande av Atlantbanan, innebärande en väl fungerande järnvägsförbindelse Stockholm–Östersund–Trondheim–Oslo–Stockholm.

Robert Uitto, det är dags att du och övriga i regionledningen tar bladet från munnen och talar om hur ni vill forma ett framtidsinriktat järnvägsnät för vår region och för övriga inlandet!

Kurt Folkesson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons