Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Salt gör vägen moddig och slirig

Annons

Det var bara en tidsfråga innan vägarna runt Östersund skulle börja saltas. Det saltfria Jämtland har alltid varit en nagel i ögat på Trafikverket.

De har smugit in saltet. De löjliga provsträckorna på E14 var bara ett knep för att få börja salta.

Trafikverket påstår att de bara ska använda salt då det behövs. Alla som kör på vägarna vet att det är ren lögn. De vräker på mängder med salt vare sig det behövs eller inte.

För några år sedan mötte jag saltbilen på E14. Det var bart och 9 grader varmt. Jag kollade SMHI och enligt deras prognos skulle det fortfarande vara varmt.

Vid ett annat tillfälle hade det varit kallt så de inte kunnat salta på några veckor. Då temperaturen tillfälligt gick upp vräkte de på salt som fick det översta lagret att smälta, sedan blev det kallt precis som SMHI hade sagt och E14 förvandlades till en skridskobana. De fick lägga på enorma mängder sand.

De påstår att de inte använder salt för snöröjning. Lögn igen, de saltar på snön vilket innebär att det blir otroligt moddigt och slirigt. Sedan får bilarna köra bort snömodden.

En gång i tiden kunde man andas ut när man körde in i Jämtland. Plötsligt blev det vitt och ljust, ingen snömodd utan riktigt vinterföre.

Exjämte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons