Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Se hur verkligheten ser ut i Ragunda

Annons

Kommentar till ÖP:s artikel "Kommunanställda i Ragunda lägst betalda" (28 november) där kommunchefen och personalchefen i Ragunda kommun intervjuas (två glada visionärer – amatörer?).

Eftersom det är en myt att det är svårt att få jobb: Var finns alla dessa lediga jobb, som skulle locka hit barnfamiljer från Huddinge? Arbetslösheten ligger ju på 10 procent!

Ja, vi har gott om vacker natur här, men man kan inte överleva på bara ren luft och förorenat vatten (avloppsutsläppet i Indalsälven). Vem vill fiska där, eller äta fisken?

Vad kan Ragunda då locka med?

• Låga huspriser, ja.

• Skolan? Bland de sämsta i landet i de flesta mätningar. Undantag: Kulturskolan som är bäst, tack vare de eldsjälar som driver den och att den är avgiftsfri.

• Landets näst högsta kommunalskatt.

• Kommunanställda med länets lägsta medellöner.

Kommunchefen säger att kompetensen går först vid anställning. – ja, det finns många duktiga kommunanställda på ”golvet” som sliter hårt och gör ett bra jobb, men ju högre befattning, desto mer avtar kompetensen i många fall. Alltså anställs gärna den som begär lägst lön. ”De får väl lära sig", som en förvaltningschef uttryckte sig!

• Dåligt arbetsklimat på många ställen. Om du vågar klaga blir du utstött eller kanske varnad.

Nej kära chefer, se verkligheten. Kommunen behöver en omorganisation från grunden, där man får söka om sina tjänster och inte bara få en ny titel.

Det finns god kompetens; ta vara på den, även om det kostar lite mer! Det lönar sig i längden och vi kan få en väl fungerande och lockande kommun!

Inflyttad naturälskare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons