Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Skandal att bankerna inte vill hantera kontanter

Annons

Jag gjorde ett bankärende i Östersund nyligen, och fick till min överraskning veta att från och med 31 augusti upphör Nordea med att hantera kontanter i kassan, nu också på bankens enda kontor i stan.

Nu får det väl ändå räcka!

Att bank efter bank slutar att hantera kontanter är riktig skandal – något måste göras åt detta. Per definition borde man överhuvudtaget inte få kalla sig bank om inte kontanter hanteras, eller hur?

Personligen kan jag väl med visst besvär klara mig hjälpligt ändå med att vara hänvisad till bankomat för att få ut kontanter, men värre är det till exempel för min gamla mor (snart 92 år).

Hon är van att gå på banken en gång i månaden för att hämta ut pengar till hyra och betala andra räkningar. ”Hon får väl skaffa bankomatkort” tycker de i kassan på banken, men det borde ju vara frivilligt och inte som nu att en pensionär indirekt tvingas till det.

Snart behåller de väl mina pengar också, så att jag inte får ut dem alls” befarar min mor.

Pensionärsorganisationerna PRO och SPF är säkert medvetna om problemet, och jobbar förhoppningsvis för högtryck på sina håll för att påverka myndigheter så att rimlig tillgång till kontanter på ett bankkontor kommer blir ett absolut krav och en medborgerlig rättighet.

Bankinspektionen, MSB, Riksbanken med Stefan Ingves borde också ta ett ansvar i detta ärende. Eller blir bankernas nästa steg att så småningom dra in bankomaterna också?

Sviken kontantkund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons