Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Skrik inte utanför vårt fönster!

Annons

För två år sedan hade jag aldrig trott att jag en gång skulle skriva en gnällig insändare om störande människor ute på gatan. Men här sitter jag, inte ens 30 bast fyllda, och skriver en relativt irriterad insändare om just det.

Det är nog många med mig som har förstått ett och annat efter att livet fylldes av bajsblöjor, skrik och vakennätter. Man drar sig för att kliva ut genom ytterdörren med flottigt hår och kräk på tröjan efter tortyrliknande mardrömsnätter där man enbart fått sova en timme i stöten.

Men det finns faktiskt något som är snäppet värre. Och det är när hela ens familj vaknar flera gånger varje fredag och lördag natt, av att folk står utanför ens fönster och skriker för full hals.

Jag förstår verkligen att det är roligt att festa. Ibland önskar jag inget hellre än att få vara just den personen som lycklig och berusad får vråla ut sin eufori mitt i nattens månsken, i stället för en som ligger bakom fönstret och febrilt försöker stänga igen hörselgången på sin bebis.

Men kära medmänniskor. Kan ni inte sluta slänga glasflaskor och skit på gatan? Kan ni inte, snälla, sluta skrika studentvisor och hejarop precis utanför folks fönster? Kan ni inte, åtminstone, göra det inne på krogen innan ni beger er hem?

Det är en sak är att bli väckt av en hungrig bebis, men en helt annan när hela familjen väcks av vrålande stupfulla hyenor.

Surtanten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons