Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Slöseri att hyra modulhus när tomma lokaler fanns

Annons

Jag ställer frågan till Maria Söderberg (C), kommunstyrelsens ordförande: När trycket var hårt på att ta emot nyanlända; varför valde Krokoms kommun att satsa på att hyra modulhus, "baracker", när det finns tomma kommunägda lokaler som kunde ha renoveras upp och som har varit efterfrågade under flera år?

I Ås finns lokaler bredvid Eldrimner och Fröjas som skulle ha kunnat renoveras och byggts om för att initialt användas som tillfälligt boende.

I det längre perspektivet finns ju ett uttalat behov av boende för exempelvis studeranden på Eldrimner. Varför gjordes inte en satsning på lång sikt som gynnar kommunen? 

Sedan Krokom förvärvade lokalerna och marken i Ås 2012 från det dåvarande landstinget, har det funnits ett uttalat intresse av att nyttja fastigheten bredvid Fröjas och Eldrimner. Trots detta väljer Krokoms kommun att hyra in tillfälliga baracker från extern part. 

Är detta inte resursslöseri och kortsiktigt tänkande? Vill inte Krokoms kommun utveckla området i Ås när det finns möjligheter och starkt önskemål från omgivningen? 

Krokoms kommun skulle tjäna på att tänka härproduktion även inom detta område och utveckla långsiktigt för näringslivet och invånarna i Krokoms kommun. För visst vill vi ha långsiktiga planer som gynnar vår kommun, invånare och företagare?  

Eva-Lena Blom

Jämtlands Väl, Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons