Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Snart förbjuds bilarna helt i Östersund

/

Annons

Jag flyttade till Ås för bland annat de fina och snabba förbindelserna till och från centrum. Nu har ett fåtal personer förstört vägen genom en expresscykelväg.

Vi (även busstrafiken) måste varje morgon snigla oss fram i trafiken med långa köer och med farligt nära mötande bilar på Trondheimsvägen.

Det finns redan natursköna cykelvägar som går till centrum. Om man nu absolut var tvungen att bygga denna expresscykelväg, varför placerade man då inte cykelvägen bredvid Trondheimsvägen?

Florian Stamm (MP) säger att man bygger för framtiden, samtidigt har de under flera år försämrat för bilismen genom att placera busshållplatser mitt i vägbanan, bländande lampor på Frösöbron, trafikljus som konsekvent visar rött, köpcentrum som inte är anpassade för bilar.

Debatt: Florian Stamm (MP): Bilar löser inte alla transportbehov (12 december)

Trots att vi bor i ett län vars befolkning per kvadratkilometer är bland den minsta i Europa bygger trafikansvariga så trångt och invecklat som möjligt för oss bilister. När protesterna är så uppenbara mot dessa expresscykelvägar är det konstigt att politikerna helt kör över den stora folkmassan.

Detta insmygande av beslut skadar vår demokrati. Svårt att tro att politikerna satsar 322 miljoner kronor på tre cykelvägar. Troligen är detta en delplan för att helt förbjuda bilar i Östersund, genom att bygga stora parkeringar nära till dessa cykelvägar, där man får parkera sin bil och åka vidare med buss eller cykel.

Själv anser jag att elbilar och vätgasdrivna bilar är framtiden och cykel samt buss är ett komplement.

Besviken bilist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons