Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Stoppa diskrimineringen av oss sjuka

Annons

På grund av Försäkringskassans regler blir sjuka människor utan ersättning och får klara sig utan inkomst! Hur ska diskrimineringen av sjuka stoppas?

Är Sverigedemokraterna lösningen? Ska de rödgröna eller Moderaterna (Alliansen) ta sitt förnuft till fånga? Troligen inte!

Försäkringskassan fick direktiv av Alliansen att strama åt tyglarna, och det har onekligen skett!

Johan Forsell (M) sa: "Jag tror att åtstramningarna har en funktion, inte minst som blåslampa för att se till att vi kommer bort från passivitet och sjukskrivningar som bara löper på."

Vad menade han? Är det ett brott att bli sjuk? Sjukt var ordet.

LÄS MER: Insändare: Ett lidande utan dess like (1 november)

Insändare: Färre sjukskrivningar i länet när sjukpenning nekas (27 oktober)

Hur får vi en fungerande Försäkringskassa? Det mest självklara är att inte rösta på Alliansen och framför allt inte på M.

Försäkringskassan bör humaniseras. Om det är uppenbart att en person är sjuk så måste givetvis den få ekonomisk hjälp. Det är så det står i lagen! Det är det som vi betalar skatt för. Eller?

Som situationen är nu måste den sjuke väldigt ofta överklaga Försäkringskassans avslag till domstol och slåss där – de som orkar. En process som tar lång tid samtidigt som ekonomin fallerar.

Försäkringskassan måste alltså sluta upp med sina systematiska avslag och ge sjuka människor en chans! Det behövs verkligen en reformering på detta område.

De rödgröna har ännu chansen att ge de sjuka upprättelse (men vem tror det?). Aldrig Alliansen, de vill ju sätta en blåslampa i baken på alla sjuka.

Förhoppningsvis gör M ett rekorddåligt val 2018. Att tro att Moderaterna kommer att föra en sund politik vad gäller sjukersättningar är en villfarelse.

Vem återstår att rösta på? Den som vill hjälpa de sjuka!

Vi har inte valt att bli sjuka. Det kan drabba alla! Även politiker!

Besviken fattiggjord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons