Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Svar om bostäder: Vi har visst råd att skaffa oss ett eget hem!

/

Annons

Vad föreslår du är alternativet till att bygga nya bostäder, i en stad som har befolkningstillväxt samtidigt som det råder bostadsbrist?

Debatt: Vem har råd med bostäderna som byggs? (11 oktober)

Jag kände mig för övrigt väldigt träffad av din fråga om vem som skulle köpa alla dessa lägenheter – jag vet inte om jag kan kallas för ungdom, men jag ligger alldeles lagom mellan 20 och 30 år.

Jag har studerat fyra år på Miun och arbetar i dag på ett av länets största företag med det jag utbildade mig till. Jag bor i en tvåa i en av alla dessa nyproducerade lägenheter. Den köpte jag för pengar jag sparat ihop själv, samt med lite hjälp från banken (som räknar med rätt stora ränteökningar för att försäkra sig om att ens kalkyl går ihop).

Och jag är långt ifrån ensam yngling i min trappuppgång (förutom 80-åringen som sålde huset till ett par under 30 år).

Jag älskar att bo i en stad som vill och vågar satsa på att växa, vågar tro på att Östersund är en attraktiv stad oavsett om du är ungdom, vuxen, invandrare, student eller arbetstagare.

Och jag orkar inte höra er "vuxna" skylla er dåliga ekonomiska uppfostran på samhället. Lär barnen hur man gör när man månadssparar från tidig ålder, så ska ni se att de har råd att skaffa sig ett eget hem när de blir stora.

En stor eloge till Peab, Skanska, Östersundshem, Persson Invest, med flera, som bygger för framtidens Östersund. Mig veterligen står inga av deras lägenheter tomma, så gör en snabb sökning på valfri sökmotor så får du veta vem som har råd att bo där, för att snabbt svara på din fråga.

Ynglingen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons