Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Tack! Akutsjukvården är värd allt beröm

Annons

Vare sig hälsocentraler eller akuten tillhör mina favoritresmål. Väntan, svårt att få kontakt, lite dålig ordning var min minnesbild. Men i veckan nödgades en astmankommen flämtande skeptiker besöka Zätagränd en gång och akuten två gånger.

1. Kom in på Zätagränd, anmälde mig i receptionen och satte mig tillrätta med min Springsteenbok, förberedd att vänta, men efter två rader var det min tur. Läkare, behandling gick via Apoteket hem.

2. Klockan 19 kände jag att medicinen inte verkat, ringde sjukvårdsupplysningen som rekommenderade akuten och dääär vet man ju hur det ser ut. Hade såklart Springsteenbok med i ryggsäcken för nu skulle det väntas och läsas.

Fick kölapp 19.31 och gick ut efter behandling kl 20.02!

1. Gick sent till sängs med väsande luftrör. Kände mig inte bra men försökte intensivt slippa ett nattligt besök på akuten. Men åkte kl 23.30 med boken.

Kom in direkt igen, fick behandling och blev inlagd för koll. Vaknade i morse mådde prima, fick Ventolin, frukost, engagerad rådgivning av bra läkare och därefter lunch (kokt torsk mm) mer Ventolin och kl 13 går jag hem som en annan människa. Kan andas – och det är ju ganska viktigt – och med återvunnet förtroende för akutsjukvården.

Denna gång får vården och dess personal, högsta betyg. Bra effektivitet och bemötande!

Akutsjukvården är värd allt beröm. Om den övriga vården vet jag inte mer än att den går men så enorma underskott som naturligtvis inte fungerar i längden. Men det är en helt annan historia ;-)

Kjell Lundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons