Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: V: Bussgods är en viktig service

Annons

Majoriteten (S och M) i Region Jämtland Härjedalen vill lägga ner Bussgods innan någon konsekvensanalys över hur det kommer att påverka regionens invånare och företagare är gjord.

Detta är inte ett ansvarsfullt förfarande eller att ta ansvar för regionens ekonomi. Att inte ta reda på fakta utan stödja sig på antaganden är inte ett seriöst tillvägagångssätt.

Region JH har ansvar för hela regionens utveckling och att företag och invånare ska kunna verka och bo i hela regionen. Regionala utvecklingsnämndens arbete bygger på att vi ska bli fler invånare och att fler företag ska kunna verka och utvecklas i vår region. Att då nedmontera servicen utan att veta konsekvenserna är inte hållbart.

Vänsterpartiet vill att Bussgods går ihop med Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens bussgods och bildar Bussgods Norr. Detta för att säkerställa transporter i vår region och i Norrland. Man möjliggör för att bredda bussgodsverksamheten i regionen som man redan gör i andra norrlandssting och bland annat använder Bussgods för interna transporter inom regionen.

Marie Svensson (V)

ledamot i regionala utvecklingsnämnden

Bo Danielsson (V)

ersättare i regionala utvecklingsnämnden

Jörgen Blom (V)

ledamot i regionstyrelsen

Elin Hoffner (V)

gruppledare och ledamot i regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons