Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vänstern svek de funktionshindrade

Annons

På fullmäktige i Krokoms kommun 7 december hade Vänsterpartiet en motion om att ge funktionshindrade gratis resor, likt man gjort för barn i kommunen. Samverkanspartierna var emot motionen eftersom ”kostnaderna kunde skena iväg”, vilket inte är troligt.

De mest anmärkningsvärda är att Vänstern just denna dag inte hade sina stolar besatta med folk, utan en stannade hemma trots att man har flera ersättare.

Vi sverigedemokrater hade, om V varit fulltaliga, avgjort denna fråga, till nackdel eller fördel för V och de funktionshindrade.

Vänsterpartiet, som är ett populistiskt parti i opposition, talade varmt för sin motion, men visste samtidigt att motionen aldrig kunde bilfallas då de lämnat en stol tom. Vårt stöd skulle inte räcka då ordföranden för samverkanspartierna hade utslagsrösten vid ett oavgjort röstetal.

Är det då seriöst av V att på detta sätt agera i ett fullmäktige? Naturligtvis inte, och ett otroligt svek mot de funktionshindrade i kommunen genom att först prata så fint om gratis resor men sedan själva se till att motionen aldrig kan bifallas. Mycket beklagligt och verkligen synd om de funktionshindrade.

Ronny Karlsson, Jan Englund, Clas Sundberg

SD Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons