Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Var rädd om den fasta personalen på äldreboendet!

Annons

Med stor sorg läste jag reportaget om missförhållanden på äldreboendet på Fältvägen i Östersund. För andra gången.

Evas man Bruno litar inte på äldreboendet – ”Jag skulle vilja slippa dåligt samvete om jag inte åker dit” (24 april)

Jag vet hur ledsen personalen blir, mina gamla arbetskamrater och vänner. Trots att de gör så bra de kan så är det inte tillräckligt. Jag har besökt Fältvägen många, många gånger som god man, och jag anser att detta är inte personalens fel.

I dagarna har jag fått veta att man inte beviljas äldreboende om man inte är sjuk. Att vara ensam och otrygg i hemmet är inte tillräckligt. Det betyder att boendena befolkas av sjuka människor och då måste personalen anpassas därefter.

Arbetet är tungt och för många moment behöver man vara två personer. Detta ansvar ligger på arbetsgivaren; i Fältvägens fall är det Östersund kommun.

När Fältvägen byggdes så sparades det inte. Jag tycker att det är det finaste boendet som kommunen har. Men vad hjälper det när de gamla får sitta i dagrummet i ensamhet allt för stor del av tiden, då undersköterskorna måste lämna dem för att hjälpa till i övriga grupper.

Mica-gruppen är en tillgång för det sociala livet. Nu inför sommaren kommer skolungdomarna, och de gläder också många gamla. De tas om hand av personalen och kan senare utbildas för ett angeläget yrkesområde – om de inte blir avskräckta.

Var rädd om den fasta personalen!

Elisabet Jämting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons