Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Var vi på samma debatt?

Annons

Efter att ha läst Albin Karlssons (SD) insändare undrar jag om vi var på samma fullmäktigedebatt.

Insändare: Kommer Östersund att bli som Malmö? (31 oktober)

För det första handlade varken debatten eller beslutet om att ta in fler asylsökande, utan att ta emot flyktingar med uppehållstillstånd i Östersunds kommun.

Alla partier utom SD och Moderaterna argumenterade för att ta emot fler människor till Östersunds kommun. Sett till en demografisk utveckling behövs det fler invånare i Östersund, men Angelika Lindahls poäng är att vi, som ett av de rikaste länderna i världen, även har en moralisk förpliktelse att hjälpa människor i nöd.

Att stoppa kriget i Mellanöstern förstår nog de flesta ligger långt bortom den kommunala kompetensen. Däremot kan vi från kommunen se till att inte aktivt stödja svensk vapenindustri genom att exempelvis välja hur vi placera pensionspengar.

Dessvärre är det bland annat svenska vapen som används av Saudiarabien, USA och Storbritannien i en rad olika konflikter runt om i Mellanöstern.

Albin Karlsson hävdar att kommunen går med en förlust på 150 miljoner och vill på något konstigt vis sätta det i samband med att vi bli fler i Östersund.

Inget kan vara mer fel. Den aviserade besparingen beror på en förväntan om minskade skatteintäkter 2018 som beror på en lägre löneutveckling, som i sin tur beror på en något lägre tillväxt.

Till sist är det mycket anmärkningsvärt att en företrädare för ett rasistiskt parti skyller rasism på dem som är föremål för rasism.

Florian Stamm (MP)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons