Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vården tar mig inte på allvar

Annons

Jag kontaktar helst bara sjukvården när det är väldigt tvunget. Det är för många som går till läkare för småsaker och tar upp tider för dem som verkligen behöver.

Fast vad spelar det för roll när man inte får den vård man begär? Betalar jag inte skatt för att få den vård jag behöver?

Jag har haft dåliga knän sedan jag var barn och dålig rygg sedan tonåren. Förr har de struntat i det jag sagt och börjat prata om annat. Nu säger de att det beror på min övervikt, och när jag berättar att jag bara har varit överviktig de senaste åren, så gör de som förut, börjar prata om annat. De väljer det enklaste svaret i stället för att lyssna på patienten.

För två år sedan började jag få andra besvär. Fyra olika läkare har gett mig sina svar. Ingen av dem gjorde någon undersökning.

Till slut kontaktade jag hälsocentralen och krävde att de skulle göra en ordentlig undersökning. Jag fick komma till en stressad läkare som klämde på min mage i två minuter, sedan fick jag lämna blodprov och inget mer. Jag ville ha en röntgen, men svaret jag fick var: Då hittar man bara en massa fel.

Så varför ska man söka sjukvård när ingen tar en på allvar och man bara blir 300 kronor fattigare?

Anita Lagergren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons