Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Varför är östersundare så nervösa för lufttrafiken?

/

Annons

Jag vet inte om östersundare är mer nervösa nu än förut, men på ett sätt är jag tacksam över att F4 inte är kvar. Tänk vilket ramaskri det hade varit varje gång ett flyg eller en helikopter varit i luften!

För som det är nu så kan inte ett enda flygbolag ha övningar på Åre Östersund Airport, inte en helikopter kan vara i luften och försvarsmakten kan inte ens visa sig innan folk blir livrädda och ringer media, polisen, SOS Alarm, flygplatsen, flygledningen och är helt nojiga.

Vi kanske ska klara ut ett och annat direkt. Åre Östersund Airport är en av Sveriges bästa flygplatser. Luftrummet i Jämtland är ett av de bästa i Sverige. Företagen och myndigheterna som använder sig av helikoptrar tillhör toppskiktet när det gäller just användandet av helikoptrar.

Det innebär att flygbolag kommer nytta Åre Östersund Airport för att öva landningar och starter. Försvarsmakten kommer att nyttja vårt luftrum för flygövningar. Polisen kommer använda sin helikopter i olika ändamål, t.ex. att få flygtimmar för att upprätthålla flygkompetensen.

Det måste inte ha hänt något bara för att polisen är ute och flyger. Övriga helikopterfirmor kommer fortsätta flyga både högt och lågt, framåt och bakåt och åt alla möjliga håll.

Så snälla medmänniskor. Ta det lugnt. Om det nu har hänt något allvarligt så kommer media skriva om det. Eller så kommer det stå på t.ex. polisens hemsida. Och har det hänt nåt allvarligt så kan ni alltid ringa 11313 för att få svar. Eller använda Google…

PK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons