Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Varför besökte inte Löfven annat än Östersund?

/

Annons

Så kom då hövdingen av Svea Rike till Republiken Jamtland; Stefan Löfven, besökte länet.

Länet och länet, känns mest som propaganda för Östersund, för det var nämligen där han var. När man gick ut och talade om att Stefan skulle ut på turné till glesbygden, så trodde då jag att det var platser som Bräcke, Strömsund, Berg som var anhalter, men, tydligen inte. Han besökte Saab AB i Östersund, ett högteknologiskt företag, inte så mycket som andra näringar gör i Jämtland.

Han skulle ju då bland annat tala om problematiken i glesbygden, vad krävs för att den ska överleva, hur mår glesbygden med mera, det var väl tanken, men, då skulle ju då Stefan talat med företagare i Strömsund som kommer att drabbas av kilometerskatten, Ragunda om möjligheten till att få tillbaka på vattenkraften till exempel, men, som vanligt undviker sossarna denna konflikt, som vanligt och då genom att endast besöka Östersund, får han ju då en positiv bild av länet, med tillhörande inflyttning bland annat.

Visst är det kul att se att länet har krympt till att endast omfatta enbart Östersundskommun, är verkligen inte länet större? Man talar varmt om att det som är bra för Östersund, är bra för länet med mera, skit snack, har Östersund några sågverk? Svaret är nej. Det finns idag tre stora sågverk, Gällö, Hissmofors och Svenstavik, i Stugun är det före detta Jämtlamell som huserar och Kälarne har stolpfabriken. Skulle dessa flytta in till Östersund, skulle de täcka från Lungvik till Torvalla ytmässigt sett.

Ulf Andersson

utrotad glesbygdsbo

- - - - - - - -

Förtydligande från ÖP: Stefan Löfven besökte onsdagen 8 februari Saab i Lugnvik, Östersund, Storhogna i Bergs kommun samt Sveg i Härjedalen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons