Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Varför förstöra Trondheimsvägen?

Annons

Till min förtvivlan såg jag att man fortsätter fräsa bort delar av vägbanan på den del av Trondheimsvägen som ska bli cykelväg.

Varför bemöda sig med att förstöra en spå pass fin väg!? Det gör väl ingenting om den fortsätter vara lika bred som den är även fast det är cykelväg.

Det kommer bli dyrt att återställa den när man inser vilket misstag man gjort när man valde att bygga denna otroligt onödiga cykelväg.

Östersunds kommun har skapat köbildningar vid infarten till staden, men man vill väl likna storstäderna med köer i rusningstrafik, samt att man inte vill ha besökare, konsumenter och arbetare till stan, de ska ju åka upp till Lillänge i stället.

Östersunds kommun behöver inse att vi lever i ett landsbygdslän där otroligt många är beroende av att köra bil in till arbetet som finns inne i staden!

Detta är även en markering mot lantbrukare och åkare, då det försämrar möjligheten för dem att ta sig genom staden med stora och långsamtgående fordon.

Östersunds kommun försämrar möjligheten att bedriva jordbruk i Östersundsregionen. Jordbruk som är en av de få näringarna som bidrar till öppna landskap och fin natur.

Varför satsade man inte på att rusta upp befintliga cykelvägar i fina naturområden i stället för att dra upp dem till bilarna och rusningstrafiken?

Upprörd civilingenjör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons