Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Varför inte butiker närmare centrum?

Annons

Östersund är staden som går motsatta riktningen mot övriga städer. I Lillänge byggs det fula fyrkantiga lådor som innehåller butiker som är utspridda på ett stort område. Men varför byggdes det just i Lillänge som är ett industriområde?

Varför byggdes det inte en gigantisk galleria närmare centrala staden? Förmodligen för att det skulle bli allt för mycket trafik i centrala Östersund. För vem tar kollektivtrafik när det blir billigare att ta bilen?

Och vem åker till centrala Östersund där det knappt finns parkeringsplatser, och finns det någon så tror kommunen att alla har vunnit på lotto och tar hutlösa priser för att parkera.

Varför ska man sprida ut butiker runt om i hela Odenskogs industriområde? När ska Östersund inse att man faktiskt kan bygga på höjden också? Men politikerna i Östersund tänker nog inte mycket längre än näsan är lång.

Biltema vill etablera sig i Östersund och har velat det länge, men nu när det äntligen verkade som det skulle bli av, då väljer man att ta en tomt som är helt avsides mot vart Lillänge ligger. Då hade man lika gärna kunnat bygga deras butik på andra sidan E14, för att dra om en etapp av ett elljusspår är väl det minsta bekymret.

Nej, vi ska prompt ha en tomt så att Biltema blir grannar med ett bostadsområde.

Tänk om, tänk rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons