Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Varför inte cykla längs bilvägen på Andersön?

Annons

Johan, du tycker att jag är ”svepande och grovt generaliserande”. Du skriver också att du spontant kan ogilla vissa subgrupper. Då måste du också tillåta mig att ogilla vissa subgrupper, till exempel de som håller på med MTB (mountainbike).

Insändare: Svepande anklagelser om cyklister på Andersön (12 april)

Du skriver att allemansrätten är fantastisk. Men med allemansrätten följer krav på hänsyn och varsamhet mot natur och djurliv, mot markägare och andra människor.

Du och dina cykelentusiaster vill gärna framstå som frilufts- och naturmänniskor. För mig är det någon som värnar om naturen, och jag kan inte tycka att ni gör det.

En mountainbike lämnar större spår efter sig än ett par fötter, så är det bara. Ni förorsakar betydligt större skador än gående och springande.

Du får ursäkta om jag generaliserar, men jag har ännu inte träffat på en MTB-cyklist som visar hänsyn och varsamhet mot naturen eller andra människor. De har ofta attityden ”här kommer jag, så flytta på er”.

MTB-cyklister verkar älska när det är lite blött och skitigt; då är det speciellt kul att cykla så fort som möjligt. Men då är det samtidigt som värst för naturen; det är då slitaget på marken kulminerar.

Angående Andersön så står det på länsstyrelsens hemsida att ”det finns inget allmänt förbud att cykla på motionsspår och vandringsleder. Men de är anlagda för den som går eller springer. Det är de som går eller springer som har företräde”.

Ha det i åtanke nästa gång. Hade ni haft lite förståelse för andra grupper av besökare på Andersön så hade ni undvikit att cykla på stigen som följer västra stranden mellan Stenbron och Kronostugan.

Varför måste ni cykla just på stigen, det går ju en bilväg längs samma sträckning som är alldeles utmärkt att cykla på?

Kaj Thörnqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons