Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vi behöver lägenheter i Lit!

Annons

Kommunen tänker uppföra 13 stugor på 25 kvadratmeter i Lit för att någon byggherre ska bygga 150–180 bostäder i Östersund. Vem vill och vilka har råd att bo i en kolonistuga som i regel är dyrare än en lägenhet?

Som granne till den tänkta byggnationen har vi inte fått någon som helst information i ärendet och detta tycker vi är anmärkningsvärt.

Som medborgare i kommunen tycker man att det är kommunens skyldighet och vår rättighet att bli informerade om detta i god tid, det som ni nu tänker genomdriva.

Den information som vi efterlyser är; varför har man planerat detta, vilka är det tänkt att ha som hyresgäster i dessa stugor och varför ska vi ha dem här, när 150–180 bostäder byggs inne i Östersund?

Det är här ute på landsbygden som byggnationen behövs. Vi i Lit är i stort behov av bostäder och inte småstugor, framförallt till äldre som vill göra av med sina hus för att de inte orkar med dem. De vill flytta in i en lägenhet (som inte finns) och vill inte flytta från Lit eftesom de har sin sociala trygghet här i byn.

Får de flytta in i en lägenhet så öppnar man för yngre att köpa huset och flytta till Lit. De 150–180 bostäderna behövs här och inte i Östersund, där bygger man för fullt ändå. Vi har inte något behov av stugor som ska bort efter fem år.

Trots att jag har överklagat beslutet inom den utsatta tiden och har inte fått något svar än, så är bygget påbörjat. Kan man göra så, frågar jag mig?

Jan Holmgren

ordförande PRO Lit-Häggenås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons