Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi känner oss utslängda

Annons

Östersundshem har bestämt sig för att sälja 1 698 lägenheter. Ingen av hyresgästerna är tillfrågad trots att det finns boinflytandeavtal, och det finns för att Östersundshem är ett allmännyttigt bostadsföretag.

När man frågar om man är medveten om att allbolagen gäller före aktiebolagslagen, så blir alltid svaret att så är det inte! Man kan ju undra om det inom kommun och bolag finns människor som lider av faktaresistens!

En "omedveten" vänstermajoritet kan i det här läget vara ett offer för en medveten allians, som ju var de som förändrade lagstiftningen!

När man säljer till en ny ägare kan man inte villkora särskilt mycket och om man gör det gäller det som längst till dess den säljer i sin tur. En gång privatiserad så kan vad som helst ske i framtiden. Detta kan vara det första steget mot marknadshyror.

Med de uppgifter som emellanåt dyker upp i medierna finns det skäl att vara rädd för att hyresnivåerna kommer att höjas kraftigt i Östersund! Det är synnerligen allvarligt då lönenivåerna hos de boende troligen ligger under genomsnittet i staden!

I det kvarvarande beståndet av lägenheter med den successiva ökningen med de tillkommande nybyggnationerna är ju Östersundshem inte längre det största bostadsföretaget på orten, vilket i sin tur kan påverka bruksvärdet, vilket man blev medveten om när man försökte höja det i kvarteret Eldaren för några år sedan.

Så man kanske får se att hyresrätten blir ännu dyrare att bo i med tiden och därmed blir det ju också billigare att bo i eget boende!

Man skulle kunna säga, kanske utan att överdriva, att beroende på vilka som har regeringsmakten om något år, att vägen mot marknadshyror är asfalterad!

Vi är många som härefter känner oss utslängda ur den kommunala "tryggheten"!

Kåre Karlsson

ordförande LH Väghyveln

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons