Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vi kvinnor känner oss inte trygga

Annons

Polisen har inte svarat på vårt öppna brev till oss, men polischefen har svarat i en egen debattartikel.

Debatt: Polisen prioriterar kvinnors trygghet (2 september)

Situationen blir inte bättre av det svaret. Att polischefen påstår att vi har fel och att vi dessutom, enligt honom, missat fakta, blir bara hårklyverier och skapar inte mer trygghet för kvinnor i Östersund.

Polischefen tar i sin artikel upp att de arbetat med de här frågorna sedan 1996. Det gör oss snarare ledsna än uppmuntrade. För knappt ett år sedan kom statistik som visade att knappt två av tio våldtäkter klaras upp i Sverige. I Jämtlands län är det ännu sämre, en av tio försök till, eller fullbordade våldtäkter klaras upp här.

Polischefen avslutar med att förklara att vi ska tro honom när han säger att kvinnors trygghet är prioriterat för polisen.

Vi önskar att vi kunde det, men det som händer i Östersund – både det polisen går ut med via media och vad vi och våra vänner upplever när de utsatts för övergrepp – gör att vi fortfarande inte är övertygade om polisens prioriteringar och förmåga.

Vi erbjuder oss därför igen att tillsammans med polisen, och gärna kommunen, arbeta med utveckling, utbildning och andra sorters åtgärder, för att få Östersund att kännas som en trygg stad – även för kvinnor.

Ingrid Mårtensson, Helena Åsadotter Nord, Ellinor Ottosson

Feministiskt initiativ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons