Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vi löste bostadsfrågan på ett bra sätt

/

Annons

Eva-Lena Blom ifrågasätter, liksom Sverigedemokraterna gjort i kommunfullmäktige, varför Krokoms kommun har satsat på paviljonger för ensamkommande flyktingbarn.

Insändare: Slöseri att hyra modulhus när tomma lokaler fanns (2 januari)

Som alla vet kom många flyktingar till vårt land, särskilt under hösten 2015. Kommunerna är, enligt gällande regelverk, tvungna att ta emot de ensamkommande barn som anvisas av Migrationsverket. Krokom har tagit, och tar, sitt ansvar.

För att klara det stora trycket och ge ungdomarna tak över huvudet när de kom till vår kommun inventerades vilka lokaler som var möjliga att använda. I Ås används elevhem på Torsta och lokaler på Rösta (Lillgården vid Eldrimner), i Dvärsätt Ranågården (f d Ava Garden).

Dessutom hyrdes bostadspaviljonger, placerade i Krokom, Nälden och Trångsviken. Det var den möjlighet som stod till buds när det handlade om att snabbt lösa bostadsfrågan.

Utifrån det akuta läge som förelåg vid förra årsskiftet löste Krokom uppgiften på ett bra sätt. Dessutom ställde kommunen under ett antal månader upp med att ordna tillfälliga asylboenden i Ås, Trångsviken och Kluk.

Nu står kommunen inför nya utmaningar. Förändrade regler gör att färre flyktingar kommer till vårt land. Under den återstående leasingtiden för bostadspaviljongerna hyrs därför de rum som inte längre används för ensamkommande ungdomar ut till personer som har fått uppehållstillstånd.

Det är positivt att de har möjlighet att stanna kvar och etablera sig här. Krokom hör till de kommuner där flest nyanlända har kommit in på arbetsmarknaden.

Maria Söderberg (C)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons