Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vi vill inte betala för nyheter på nätet

Annons

Läsarna blir allt färre och färre på de lokala webbtidningarna. Vad kan det bero på egentligen? Jo, svaret är inte svårare än att folk inte vill behöva betala för att de ska få läsa nyheter som händer i länet.

ÖP till exempel; för snart varje artikel är det så att man måste vara Plus-medlem för att kunna läsa, och detta är givetvis något som inte faller särskilt många i smaken, och det är helt förståeligt. Vem vill betala för något för att kunna läsa det i den lokala blaskan när man kan få samma information via sociala medier gratis?

Nyheter ska inte kosta

Svar från ÖP:s chefredaktör:

Att prenumerera på ÖP:s nyheter har alltid kostat pengar. Skillnaden nu är att vi startat Plus som är en digital prenumeration. Det kostar 1 krona första månaden att bli prenumerant och efter det 99 kronor per månad för att kunna läsa alla nyheter.

Att många av våra bästa lokala nyheter plusmärks på op.se har inte minskat antalet läsare på sajten. Däremot har vi de första veckorna sedan Plus drog igång sett en kraftig ökning av antalet prenumeranter. Så det verkar tvärtom vara så att betalningsviljan för nyheter på nätet faktiskt är ganska hög.

Hans Lindeberg

chefredaktör ÖP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons