Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vid underkylt regn hjälper bara vägsalt

/

Annons

Under den gångna vintern har det vid ett flertal tillfällen framförts synpunkter på att Trafikverket använder salt för att bekämpa halkan på länets vägar.

Som före detta militär tror man sig ha kunskap hur länets vägar ska skötas vid extrem halka. När de militära fordonen skulle köras vid extrema väglag satte man på kedjor på fordonen.

Jag tror att Trafikverket har bättre kunskaper än vad militären har om vinterväglag. Om det inte saltats på E14 och väg 87 vid tillfällen när det varit extrem halka, hade det rått totalt trafikstopp i länet.

Debatt: Vägsalt ökar inte trafiksäkerheten (13 februari)

Det enda som hjälper vid till exempel underkylt regn, är att salta. Att sanda hjälper inte eftersom regnet omgående fryser på nytt över den sand som lagts ut och halkan återkommer omgående.

Att kommunens halkbekämpare blir utsatta för glåpord och hyttande nävar, kan det ha sin orsak i kritiken på Trafikverkets halkbekämpning?

Alla förare av snöröjnings- och halkbekämpningsfordon är ute för att vi övriga ska komma fram säkert på våra gator och vägar. Hur skulle ni själva känna det om ni på era arbetsplatser skulle få utstå både glåpord och ilska bara för att ni utför ert jobb?

Man kan undra över vad dessa personer har bakom pannbenet. Hur skulle det vara om ni i stället gjorde en glad hälsning och ett tack?

Visa hänsyn till alla som har gator och vägar som arbetsplats, och sänk hastigheten när ni passerar. En glad hälsning till alla vägarbetare!

Leif Å

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons